Woonachtig in de Noord-Brabantse gemeente Moerdijk is Gerrit den Hollander al vanaf zijn jeugd een Mercedes-Benz liefhebber! Zijn huidige witte Mercedes-Benz, een W113 280 SL, is op 28 februari 1970 in North Carolina USA voor de eerste keer tenaamgesteld.

Na een periode van ruim 42 jaar USA is de SL naar Nederland verscheept en op 22 juni 2012 Gerrits eigendom geworden. Gelijk er mee rijden was nog niet aan de orde.

Achterstallig onderhoud

Gerrit den Hollander Jaarlijks +100.000 bezoekers op OudeMercedesBrochures-News Blog Post Nieuws Mercdedes-Benz SL Roadster Community Netherlands 03

Achterstallig onderhoud werd als eerste aangepakt. Bij Mercedes-Klassieker Service te Bergambacht het vervangen van olie en vloeistoffen alsmede de benzine tank en het afstellen van de automatische versnellingsbak. Voor Gerrit begon nu het rijplezier.

Gedurende de hierop volgende periodieke onderhoudsbeurten bij Fa. van Dijk te Lisserbroek werden de puntjes op de i gezet. Een elektronische ontsteking werd gemonteerd, de uitlaat werd vervangen door één van RVS terwijl de injectiepomp en de stuurbekrachtiging werden gereviseerd.

Motor- en wielophangrubbers kwamen ook aan de beurt.

Rijplezier in de W113

Dit alles leidde tot een perfecte staat van onderhoud zijnde 280 SL waar Gerrit met veel plezier regelmaat in rond rijdt. In 2015 werd een tour door Duitsland gemaakt waarbij het Mercedes-Benzmuseum in Stuttgart en het Carl Benzmuseum in Ladenburg werden bezocht. Gedurende de gehele reis was het dak geopend. Het kon dus niet beter.

Van de in totaal 177 in Nederland geregistreerde Pagode’s, is die van Gerrit op dit moment één van de vierentwintig 280 SL’s uit het bouwjaar 1970. En een plaatje.

Gerrit zijn Mercedes-Benzliefhebberij betreft meer dan alleen het bezit van een “Pagode”!

Jaarlijks >100.000 bezoekers op zijn website

Gerrit heeft een website ontwikkeld die het voor eenieder mogelijk maakt om iets uit het verleden van de oude Mercedes-Benzvoertuigen op te zoeken. Een digitaal archief vol met Mercedes-Benzbrochures. 106 brochures vanaf 1906 tot en met 1945 en vervolgens vanaf 1945 tot 2001 de complete modellen reeks.

De website is het resultaat van jaren lang speurwerk naar het juiste  boek en foldermateriaal met daarop volgend het selecteren, archiveren en vervolgens het digitaliseren van al deze gegevens. Hier komt echter geen eind aan. Dagelijks is Gerrit bezig om nieuw oud materiaal op te sporen ter completering van nog ontbrekende gegevens.

Het beheer van Mercedes-Benz Brochures vanaf 1906

Zeldzame brochures

Zeldzame vooroorlogse brochures. Enkele voorbeelden uit het digitale oudemercedesbrochures.nl-archief.

SL Roadster Community

Gerrit heeft zich recentelijk aangemeld als SL-liefhebber bij de SL Roadster Community. SLRoadster.nl is bedoeld om andere SL Roadster-eigenaren te enthousiasmeren om bij te dragen aan een Nederlandse SL Roadster Community.

Tijdens de komende evenementen en op SLRoadster.nl besteden wij beslist aandacht aan die mooie brochures die in dit digitale “oudemercedesbrochures.nl” te vinden zijn. Met dank aan Gerrit den Hollander.

Het SL Roadster.nl team

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren