De R107 SL Roadster

De SL Roadster R107 werd geproduceerd van 1971 tot 1989. Het zijn bijzondere automobielen, zoals men die niet dagelijks ziet; individualistische, mooie tweezitters met roadsterkap en los, pagodevormig coupé dak.

Royale plaatsruimte voor twee personen, de robuustheid, het comfort en de veiligheid van een gesloten wagen en de rijeigenschappen van een sportwagen zijn de belangrijkste kenmerken van de SL-typen die in 1971 genoemd werden.

Een min of meer opwindend effect!

De bestuurder of eigenaar van deze automobielen zal spoedig vergeten wat hij tot dusverre wist van sportieve wagens, want bij het concept van de SL-typen werd grote waarde gehecht aan rijcomfort.

Door nieuwe constructies aan het onderste, een groot motorvermogen en een rijke, gedegen interieuruitvoering werd het comfort op een tot heden nog ongekend peil gebracht.

Dank zij hun stilistische geslaagde carrosserie hebben de SL-type op de toeschouwer een min of meer opwindend effect. Op de bestuurder echter niet in het minst. Hij ondergaat alleen het voorname comfort en de veilige krachtbeheersing.

De sportief-faire automobilist

De auto mobielen werden in 1971 gebouwd voor de sportief-faire automobilist, die enerzijds voorzichtig en attent zijn kansen in het verkeer benut en vlot wil opschieten. Op die manier gaat deze voorsprong niet ten kosten van andere weggebruikers.

Bent u een R107 SL Roadster eigenaar? Bezoek dan onze website SLRoadster.nl

Het SL Roadster.nl team